Ervaar, ontdek en beleef

Zoek samen verbinding met je stad

De stad is van ons allemaal, voor ons allemaal en door ons allemaal. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat wij de stad zijn. En daarom is het zo machtig mooi haar te kennen. Samen met je studiegenoten op ontdekkingstocht door jou stad. Hoe beleef jij je stad? Deel met elkaar en leer over het verleden. Creeer je eigen heden!

Educatieve programma’s Flow in Amsterdam ontwerpt educatieve programma’s gericht op lokale geschiedenis is identiteitsontwikkeling. Leuk, leerzaam en verbindend. Op zoek naar de ‘Wij’ in ons allen.

Omgevingsbewust zijn en affiniteit Niet gedachteloos van je huis naar je studie of je werk, maar in verbinding met de stad. Waar ben je eigenlijk elke dag? Ontdek samen met je studiegenoten je eigen school buurt. Ervaar meer affiniteit; ga meer zien en draag zelf ook bij! Want as we speak schrijf je geschiedenis.

Niet een format Er is niet één format om meer te weten over de lokale geschiedenis. Daarom neem gerust contact op. Alles wat ik ontwerp, is op maat. Marjoke.w.hinnen@gmail.com

Voorbeeld mogelijk programma

Workshop/Les 1

-Onderzoek naar je eigen relatie met de stad

-Onderzoek naar de directe omgeving

Workshop/Les 

-Ervaren. Naar buiten op onderzoek

 -Activerende werkvorm

 Workshop/Les 3

-Verwerking W1 en W2

 -Presentatie en Evaluatie

 

Let’s Hack The City

Het was een zeer geslaagde wandeling waarbij we een andere kant van Amsterdam gezien hebben, kortom volgend jaar weer!

Aartje Poutsma

Docent Willem I College, Oud-Beierland